Erstatningsadvokat er en advokat som har spesialisert seg på erstatningsrett. I denne sammenhengen her sikter jeg særlig til personskadeerstatningsrett, som på flere områder skiller seg fra vanlig erstatningsrett. Dels må en erstatningsadvokat ha kjennskap til medisinsk utvikling og traumatologi, og dels må erstatningsadvokaten ha god kjennskap til rettspraksis vedrørende de spesifikke vilkårene for å få erstatning etter personskade. Det vil også ofte være forskjeller i hvordan de forskjellige personskadesakene skal behandles, eksempelvis er det enkelte forskjeller i beregningsmetodene på en trafikkskadesak og en yrkesskadesak.

En erfaren erstatningsadvokat er også vant til å forhandle med forsikringsselskapene og til å forholde seg til de ulike triksene som forsikringsselskapene gjerne prøver seg på for å tvinge frem en dårlig erstatningsløsning for deg. Erstatningsadvokaten bør også vite hvilke spesialister du bør styre unna når det skal utarbeides en spesialisterklæring i saken din.

Til slutt vil også en erstatningsadvokat ha en tilhørighet til fagmiljøet – det vil si både med andre erstatningsadvokater og med saksbehandlere og advokater på forsikringssiden. Dette gjør at han eller hun både holder seg oppdatert på jussen og nye anførsler, og har kontakten som tilsier at erstatningsadvokaten kan fremforhandle gunstige løsninger for deg. Spør derfor advokaten du skal engasjere om hvor mye han eller hun jobber med personskadesaker før du bestemmer deg for å bruke vedkommende til din sak.