Kan jeg få erstatning, er et spørsmål mange stiller seg hvis de får en personskade. Hvis personskaden din er en trafikkskade eller en yrkesskade, er svaret i utgangspunktet ja – men bare i den utstrekning personskaden har gitt deg et økonomisk tap. I Norge er dermed ikke erstatning etter personskade noe man blir rik av, men en ordning som skal sette deg i samme økonomiske posisjon som om du ikkehadde fått den aktuelle personskaden.

Det er noen erstatningsposter som ikke dekker direkte økonomiske tap, og dette er krav om ménerstatning og oppreisning.  De andre erstatningspostene knytter seg til konkrete økonomiske tapsposter du har som følge av personskaden.

Både ved trafikkskader og yrkesskader så vil du ha krav på å få dekket utgifter til advokat, og det vil gjerne lønne seg å kontakte en erstatningsadvokat for å undersøke om du kan ha krav på erstatning for personskaden. En advokat som er spesialisert på personskade- og erstatningsoppgjør vil raskt kunne oppklare for deg om du har en erstatningssak å gå videre med eller om det er noe du bør la ligge. Det er dessverre alt for mange som ikke kontakter advokat før det er for sent.