En nakkesleng kan være en yrkesskade hvis du får nakkeslengskaden mens du er på jobb. Det mest typiske vil være der en yrkessjåfør, f.eks. drosjesjåfør, på jobben blir påkjørt bakfra og utsettes for den piskesnertbevegelsen som kjennetegner nakkesleng. Ved å få dette godkjent som en yrkesskade, vil drosjesjåføren kunne velge om han vil ha erstatning etter reglene for yrkesskade eller trafikkskade. Her er det nemlig noen forskjeller i erstatningsberegningen som kan medføre at det utbetales forskjellige erstatningsbeløp, alt etter hvilken erstatningsordning som velges.

En nakkeslengskade kan være en betydelig belastning, og hvis plagene ikke forsvinner etter hvert som tiden går, kan den være til hinder for at den skadelidte kommer tilbake i arbeid igjen, eller oppnår samme livskvalitet som tidligere.

Det er imidlertid viktig å vite at det er vanskelig å få erstatning etter nakkesleng. Dette er fordi selve nakkeslengskaden er vanskelig å påvise, i motsetning til eksempelvis en bruddskade som kan påvises ved røntgen. Forsikringsbransjen har derfor fått domstolene med på at en nakkeslengskade må følge et spesielt forløp for at den skal kunne godkjennes. Dette gjelder også der nakkeslengskaden er en yrkesskade. Har du fått en nakkeslengskade vil du imidlertid ikke få vite hvordan selskapene forventer at skaden utvikler seg, eller hvilke vekt de legger på de ulike bevisene i denne sammenhengen. Dette får de fleste skadelidte vite alt for sent, og mange blir nektet erstatning som en følge av dette. Jeg har imidlertid laget en redegjørelse for hvordan du kan få erstatning ved nakkeslengskader, og denne kan du lese i bloggen.