Ved yrkesskade kan det lønne seg å engasjere advokat til å hjelpe deg med å få erstatning. Forsikringsselskapene vil som regel forsøke å spare penger og det kan derfor være svært lønnsomt for skadelidt med yrkesskade å bruke advokat som er godt vant til å jobbe med yrkesskadesaker, og dermed godt vant til å forholde seg til forsikringsselskapene og deres fremgangsmåter overfor de skadelidte.

Foruten å velge en advokat med erfaring med yrkesskadesaker, er det viktig at du har tillit til advokaten. Dette tillitsforholdet mellom deg og advokaten er helt sentralt for at samarbeidet skal kunne fungere. Husk at en yrkesskadesak ofte varer over flere år, og at du skal ha et samarbeid med advokaten gjennom hele denne perioden.

Hvilket tidspunkt du skal velge å engasjere advokat vil kunne variere fra sak til sak. Rett etter at yrkesskaden har oppstått, trenger det ikke å være nødvendig å engasjere advokat. På dette tidspunktet er det som regel ikke så mye kontakt med selskapet, og saken er heller ikke så komplisert. Det er i stor grad NAV som dekker det økonomiske tapet, og det er mest fokus på at den skadelidte skal komme seg igjen og bli friskest mulig etter ulykken.

Etter hvert som skaden blir varig, og den skadelidte går over fra sykepenger til arbeidsavklaringspenger, så får selskapet en mer sentral rolle. Blant annet skal selskapet i denne fasen dekke mellomlegget mellom hva den skadelidte mottar i arbeidsavklaringspenger og det vedkommende ville ha mottatt i lønn dersom yrkesskaden ikke hadde inntruffet.  Avhengig av hvor mye dette mellomlegget er på, jo mer penger vil det være for selskapet å betale til den med yrkesskade – og jo vanskeligere kan det være å forholde seg til forsikringsselskapet. Mange skadelidte velger denne fasen som tidspunktet å engasjere advokat på – rett og slett fordi forsikringsselskapet ikke betaler det de skal.

Mange skadelidte har imidlertid en fin tone med selskapet også i denne fasen. Hvis det er en klar skade, vil forsikringsselskapene som regel være greie å ha med å gjøre også mens den skadelidte mottar arbeidsavklaringspenger etter yrkesskaden.

Om det ikke allerede er engasjert advokat på et tidligere tidspunkt, så må dette i alle fall gjøres når det er snakk om å engasjere spesialist for å vurdere hvilke varige skader yrkesskaden har medført. En advokat som jobber mye med yrkesskader vil vite hvilke spesialister man må unngå, og dette vil være helt avgjørende for hvilken erstatning den skadelidte vil få. Hvis du i denne fasen har en advokat som ikke er vant til å jobbe med yrkesskadesaker, kan du få en spesialist som er svært forsikringsvennlig og som dermed kan ødelegge saken din.

Hvis du ikke har advokat som hjelper deg med yrkesskadesaken din når spesialist skal velges, så må du sørge for at du får en erfaren erstatningsadvokat nå.