Trafikkskadeerstatning er ikke en juridisk terminologi, men begrepet er selvforklarende som den erstatning en person kan ha krav på etter å ha fått en trafikkskade. En trafikkskadeerstatning kan dermed være som en følge av en stor ulykke, som eksempelvis dødsulykke eller frontkollisjoner (møteulykker), men det kan også være mindre ulykker som ikke er så dramatiske men som likevel kan gi krav på erstatning.

De vanlige erstatningspostene ved trafikkskadeerstatning er

Det er ofte de mest alvorlige trafikkulykkene som gir størst grunnlag for høy trafikkskadeerstatning, men dette kan også være veldig avhengig av den enkelte skadelidte. En skade som ikke medfører et stort tap for en person, kan medføre et betydelig tap for en annen – alt etter som hvordan personskaden påvirker den enkelte. Dette er også bakgrunnen for at trafikkskadeerstatningen skal beregnes individuelt, slik at den enkelte skadelidte får sitt konkrete tap erstattet. Hva én person har fått i trafikkskadeerstatning har dermed ikke så stor betydning for hvordan du skal vurdere din sak, og hva du har krav på.

Hvis du har et krav på trafikkskadeerstatning, og særlig hvis du ser at inntektsevnen din er redusert som følge av trafikkulykken, så bør du kontakte en advokat som jobber mye med dette fagområdet. En dyktig personskadeadvokat vil kunne bistå deg overfor forsikringsselskapet, og med å få den trafikkskadeerstatningen du har krav på. Uten advokat er det dessverre min erfaring at den skadelidte vil få mindre i trafikkskadeerstatning enn hva vedkommende har krav på, i alle fall når man kommer opp i de større erstatningssummene. Når advokatbistanden som utgangspunkt skal dekkes av forsikringsselskapet, er det ingen grunn til ikke å oppsøke en advokat som kan hjelpe deg i saken din.