Frontkollisjoner, hvor en bil kommer over i motgående kjørefelt og kolliderer med motgående trafikk, er svært dramatiske trafikkulykker. Ettersom begge biler ofte har relativt høye hastigheter, har frontkollisjoner et svært stort skadepotensiale. Erstatning etter frontkollisjoner kan dermed også ofte være relativt høye, alt etter hvilke skader de som befinner seg inne i bilene ved frontkollisjonen får. En frontkollisjon omtales ofte også som en møteulykke.

Det er ikke sjelden at frontkollisjoner resulterer i alvorlige trafikkskader, og skader på mange kroppsdeler samtidig. Ved hurtig akuttbehandling blir heldigvis de aller fleste som utsettes for frontkollisjoner også helt friske igjen, men det er likevel mange som blir sittende igjen med alvorlige trafikkskader som gir dem et stort økonomisk tap.

Ettersom frontkollisjoner kan gi betydelige erstatningsutbetalinger fra forsikringsselskapene, så er de ofte relativt tilbakeholdne med å foreta store utbetalinger. Dette kan gi den skadelidte store økonomiske problemer, særlig hvis vedkommende er ute av stand til å jobbe såpass lenge at ytelsene fra NAV går over fra å være sykepenger til arbeidsavklaringspenger. Da forsvinner en tredjedel av lønna, og dette er noe som de aller fleste av oss vil ha problemer med å håndtere i lengden.

Forsikringsselskapet plikter å betale denne differansen fortløpende, men ofte vil selskapet være trege med disse á konto utbetalingene, og den skadelidte blir satt i en skvis. Dette oppleves ofte som en bevisst strategi fra forsikringsselskapene, og presser i realiteten de skadelidte til å vurdere å akseptere erstatningstilbud som de med normal økonomi ville ha takket nei til. Veldig mange skadelidte velger også å akseptere slike skambud fra selskapene for å få noen penger inn og for å bli ferdig med saken.