En trafikkskade kan i noen tilfeller også være en yrkesskade. Dette er særlig aktuelt der en arbeidstaker kjører mye i regi av jobben, for eksempel som lastebilsjåfør eller drosjesjåfør, men det kan også skje i andre yrker der du blir trafikkskadet mens du utfører et ærend for jobben. Skal du kreve erstatning for en personskade, kan det få betydning for erstatningens størrelse om personskaden er en trafikkskade eller en yrkesskade.

Det imidlertid viktig å merke seg at du normalt ikke vil få godkjent en yrkesskade hvis du blir skadet på vei til eller fra jobb. Noen yrkesskadedekninger har en slik, utvidet dekning, men det gjelder ikke for de fleste. Skal du prøve å få en slik dekning uten utvidet yrkesskadeforsikring, så bør du gjøre litt jobb hjemme før du begynner på reisen – da kan du allerede ha påbegynt arbeidsdagen før du ankommer det vanlige arbeidsstedet.

Virkningen av å ha en trafikkskade som også er en yrkesskade er først og fremst at du kan velge om du vil kreve erstatning fra forsikringsselskapet som har trafikkskadedekningen eller fra det forsikringsselskapet som har yrkesskadedekningen. Dette innebærer at du kan velge den erstatningsordningen som gir deg den beste samlede forsikringsdekningen.

Hvis du har fått en trafikkskade som også er yrkesskadedekket, må du derfor passe på at du melder personskaden til begge forsikringsordninger. Som regel vil du ikke vite hvilken ordning som gir deg best dekning før det har gått litt tid, og du vil risikere å tape kravet ditt overfor det selskapet som ikke har fått melding. Og det er jo dumt, hvis det var derfra du kunne fått mest erstatning.