En trafikkulykke kan gi krav på erstatning, som av noen omtales som trafikkskadeerstatning. Den som blir utsatt for en trafikkulykke skal dermed få erstatningen sin beregnet konkret og individuelt. Det innebærer at det er ditt økonomiske tap etter trafikkskaden som skal erstattes, og man må dermed spørre seg hvordan din økonomiske situasjon er nå og sammenligne den med hvordan den mest sannsynlig ville vært dersom trafikkulykken tenkes borte. Det er differansen mellom disse to scenariene som vil være gjenstand for erstatning.

Det er forsikringsselskapet til den bilen/kjøretøyet som forårsaket trafikkulykken som skal betale erstatning. Det er derfor veldig viktig å fylle ut de riktige skademeldingsskjemaene etter at trafikkulykken har skjedd. Hvis du ble så hardt skadet i trafikkulykken at du ikke fikk fylt ut skjemaet med det samme, kan dette også gjøes i ettertid. Du må også passe på at du melder trafikkulykken til alle dine andre forsikringsordninger som kan ha plikt til å betale erstatning etter trafikkulykken.

Det kan også være viktig å kontakte advokat hvis du føler at prosessen du er inne i blir vanskelig å håndtere, eller det begynner å bli vanskelig å få forsikringsselskapet til å betale erstatning du har krav på. En dyktig personskadeadvokat som har erfaring med trafikkskade– og erstatningsrett, vil vite hvordan man skal forholde seg til forsikringsselskapet slik at du får den erstatningen du har krav på etter trafikkulykken.