Erstatning i personskadesammenheng er ment å sette den skadelidte i samme økonomisk posisjon som om ulykken ikke hadde skjedd. Dette innebærer at man ved beregning av erstatning sammenligner hvordan den skadelidte har det idag med hvordan man tror den skadelidte mest sannynlig ville hatt det dersom ulykken ikke hadde skjedd. Det er mellomlegget mellom disse to scenariene som den skadelidte har krav på i erstatning.

De vanligste erstatningspostene i personskadesammenheng er:

Advokaten din vil beregne hvilken erstatning du har krav på. Vanligvis skjer en slik erstatningsberegning helt på tampen av personskadesaken, når slutterstatningen skal gjøres opp. Forsikringsselskapet plikter imidlertid å dekke tap fortløpende, etter hvert som det oppstår, slik at du ikke skal være nødt til å vente helt til slutt før du får tilbake f.eks. utgifter du har hatt på grunn av personskaden.

I praksis vil imidlertid selskapet være tilbakeholden med å dekke utgiftene dine fortløpende, og derved sette deg i en økonomisk skvis slik at du føler du er nødt til å akseptere det sluttilbudet på erstatning som selskapet kommer med – selv om dette som regel er lavere enn hva du egentlig har krav på i erstatning. Du bør derfor være tilbakeholden med hvordan du bruker penger så lenge du har en erstatningssak gående, slik at du ikke til slutt havner i en situasjon hvor du må akseptere et erstatningstilbud som ikke dekker tapet ditt.