Yrkesskadeforsikring er lovpålagt for alle norske arbeidsgivere. Yrkesskadeforsikringen sikrer at arbeidstakere som blir skadet mens de er i arbeid, på arbeidsstedet og i arbeidstiden, får erstatning for yrkesskaden. Selv om en arbeidsgiver har glemt å tegne yrkesskadeforsikring, så vil arbeidstakerne likevel ha forsikringsdekning gjennom en pool som kalles Yrkesskadeforsikringsforeningen.

En yrkesskadeforsikring vil dekke de vanligste erstatningskravene, slik som ménerstatning, rimelige og nødvendige utgifter og inntektstap. Forsikringen er ment å sikre deg at du ikke skal lide noe økonomisk tap hvis du får en yrkesskade.

En erstatning for yrkesskade kan imidlertid bli betydelig, særlig der den skadelidte ikke er i stand til å jobbe som tidligere og dermed får et inntektstap. I slike tilfeller vil forsikringsselskapene ofte gjøre det de kan for å betale så lite som mulig i erstatning.

Ved yrkesskadeforsikring er det derfor viktig å bruke advokat, og særlig der du tror at ditt erstatningskrav kan være betydelig. En advokat som er vant til å jobbe med yrkesskadeforsikring vil vite hvordan man skal håndtere forsikringsselskapene og vil vite hva du kan kreve i erstatning. Utgiftene til advokat vil bli dekket av yrkesskadeforsikringen på lik linje med alle andre utgifter du har på grunn av yrkesskaden, og som regel vil den første samtalen med advokaten være gratis slik at du kan finne ut av om du har en sak eller ikke.