En arbeidsulykke kan gi krav på erstatning, i form av yrkesskadeerstatning. Den som blir utsatt for en arbeidsulykke skal dermed få erstatningen sin beregnet etter de særegne reglene som gjelder for yrkesskade. Ved arbeidsulykke så plikter arbeidsgiver å melde denne til NAV og til forsikringsselskapet, slik at de kan behandle yrkesskadesaken. Ved alvorlige arbeidsulykker, så skal det også rapporteres til Arbeidstilsynet.

Det er noen bransjer som er mer utsatt for arbeidsulykker enn andre. Særlig ansatte i bygg- og anleggsbransjen er utsatte for arbeidsulykker, og det er derfor et særlig fokus på at disse arbeidsplassene har gode rutiner for å unngå at det skal skje en arbeidsulykke. For øvrig er det også som regel slik at de mer fysisk krevende yrkene lettere kan lede til arbeidsulykker, enn de arbeidsplassene hvor arbeidstakerne sitter mer rolig.

Hvis du har vært utsatt for en arbeidsulykke, og har tenkt å fremme et krav om erstatning, så må du passe på at arbeidsgiver får meldt skaden din til både NAV og forsikringsselskapet. Noen arbeidsgivere er tilbakeholdne med å gjøre dette, i den tro at en slik melding vil påvirke dem negativt. Det er i de tilfellene viktig å formidle til arbeidsgiver at de plikter å melde om arbeidsulykken, og at arbeidsgiver kan risikere å bli erstatningsansvarlig for de økonomiske tapene dette medfører for deg.

Det kan også være viktig å kontakte advokat hvis du føler at prosessen du er inne i blir vanskelig å håndtere, eller det begynner å bli vanskelig å få forsikringsselskapet til å betale erstatning du har krav på. En dyktig personskadeadvokat vil vite hvordan man skal forholde seg til forsikringsselskapet slik at du får den erstatningen til har krav på etter arbeidsulykken.